Sony’nin SLT Teknolojisinde Önemli Gelişme


Sony’nin üst seviye fotoğraf makinelerinde kullandığı SLT teknolojisi yakında farklı bir ayna özelliğine sahip olabilir.
Bir süre önce DSLR pazarında SLT özelliğini kullanmaya başlayan Sony, yüksek hız ve sürekli otofokus gibi özelliklerle rakiplerinden ayrılmayı başarmıştı. Fakat bunları mümkün kılan yarı geçirgen ayna teknolojisi ışığın bir kısmını fokus için kullanmak zorunda olduğundan fotoğraf kalitesini de düşürüyordu. Bu durum Sony’nin aynasız modellerinin gelişiyle daha net bir şekilde anlaşıldı. Zira yarı geçirgen aynaya sahip olmayan Sony NEX-7, bu aynaya sahip olan A77′den daha başarılı sonuçlar veriyor.
Sony_SLT_Mirror_lock
Son gelen bilgilere göre Sony, bu konuda Alpha serisini güçlendirecek bir hamleye hazırlanıyor. İddialara göre firma, SLT modellerine bir ayna kilitleme modu ekleyecek. Bu sayede kullanıcılar gerektiğinde aynayı kilitleyerek mümkün olan en yüksek görüntü kalitesine ulaşabilecek. Tabii bunu mümkün kılabilmek için otofokus teknolojisinde bazı değişiklikler yapmak gerekiyor. Belki de Sony, NEX modellerinde gördüğümüz sensör üzeri algılama noktalarını Alpha modellerine yerleştirebilir. Bunun bir anlamı daha var; mevcut SLT modelleri bu teknolojiyi desteklemeyecek.
Sony_A99
Sony’nin bu teknolojinin patentini 2009 yılında almış olması da iddiaları güçlendiriyor. Yeni nesil SLT modellerinin 2013′ün ilk çeyreğinde gelmesi bekleniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder